Hermed præsenteres det samlede program til TORDENSKIOLDSDAGE samt Frilufts Teaterforestillingen  2019. OBS: Alle programpunkter er med forbehold for ændringer.

TORDENSKIOLDSDAGE FESTIVAL, ENTRÈ kr. 75.- Købes i døren. (Gælder til alle dage). **Børn under sværdhøjde GRATIS! NYT: **FRILUFTS TEATER BILLET til “ANGREBET på MARSTRAND” kr. 120.- (+ gebyr). Publikummer med teaterbillet sidder alle i reserverede stole. (OBS: Denne teaterbillet gælder også som alm. entré til alle Tordenskioldsdage, værdi kr. 75.-.) Læs mere om stykket, køb billetter og bestil teatermenu som nydes i restaurant teltet inden forestilling: https://shop.krudttaarnet.dk

TORSDAG DEN 8. AUGUST

***NY fejende flot friluftsteater-oplevelse! Publikum sidder i stole i teateropstilling, nyd smuk opvarmningskoncert inden tæppefald, og – ny mulighed for spisning i restaurant telt inden forestillingen:

19.30 Nyd lækker teatermenu inden forestillingen. I Restaurantionsteltet serverer vi en lækker teatermenu. Vælg mellem en lækker sommeranretning med Varmrøget Laks på sprød salat, med grov tazikki og brød, eller Burger i briochebolle. Under spisningen besøger instruktøren og et par skuespillere teltet og præsenterer årets teaterstykke. Teatermenu og billetter til forestillingen kan bestilles her: https://shop.krudttaarnet.dk

21.30 PREMIERE AFTEN: LEGENDEN om TORDENSKIOLD III “ANGREBET på MARSTRAND”. Året er 1719 i sommeren 2019, i dette næstsidste kapitel i teaterfortællingen LEGENDEN om TORDENSKIOLD.

Året er 1719! Og i dette næstsidste kapitel i teaterfortællingen, står Tordenskiold overfor sin hidtil største udfordring. Ellen-Marie og Grip er efter flere “episoder” blevet enige om at Tordenskiold har et alkoholproblem. Tordenskiold er lodret uenig, men for at overbevise dem begge om at det ikke er noget problem, forsøger han at tørlægge sig – hvilket viser sig at være sværere end forventet. Alt sammen imens de står overfor et af de vigtigste slag i Den Store Nordiske Krig: Angrebet på Marstrand og Carlsten fæstning, hvor commandant Henrik Dankwardt udmærket er klar over, at han har kommandoen på Europas mest uindtagelige fæstning!

Øvrige forestillinger den 9.-10. & 11. august. Mulighed for spisning i restauranttelt før forestillingen. Læs mere og køb billetter her: https://shop.krudttaarnet.dk

OBS: Billettering foretages af teaterbilletter*) ved indgang til publikums siddepladser ved scenen: *) https://shop.krudttaarnet.dk

FREDAG DEN 9. AUGUST

*Historisk Festival ved Krudttårnet i Frederikshavn

12.00 Fæstningen Krudttårnet og Tordenskioldsdage slår portene op til den 22. udgave af byens historiske festival med historier og opvisninger inspireret af hændelser under Store Nordiske Krig og årene omkring 1717. I år tager festivalen afsæt i 300-året for Tordenskiolds angreb på Carlsten Fæstning i Marstrand, Sverige. Velkommen til ialt 4 dage med historiske oplevelser!

14.15  Madtorvet. Musik og fortælling med Morten Nordheim & Jan Michael Madsen.

17.00 Kanonsalut på slagmarken ved Fladstrands Artilleri Compagnie. Oplev de fantastiske soldater håndtere og salutere med sortkrudts kanoner.

17.05 Åbning af Pladsens Historiske Marked v/Torvemesteren og Tambourerne. Ceremonien startes ved Krudttårnet og kulminerer på Almuens Torv.

Krudttårns pladsen er omdannet til året 1719 og flækken Fladstrand summer af liv

17.30 STOR OPVISNING:Hva Dælen Nøler I Efter” – TORDENSKIOLDS SOLDATER angriber MARSTRAND 1719. Militærhistorisk spil og opvisning på SLAGMARKEN ved Krudttårnet, som opviser hændelserne under Tordenskiolds indtagelse af Carlsten Fæstning i Marstrand. Oplev de forskellige historiske militære enheder, i de opgaver som de var sat i verden for at løse. Artillerie, Infanteri, Tambourer, Officerer, Grenaderer, Feltlazaret mm. Stor oplevelse for hele familien. Vi gør opmærksom på at opvisningen indeholder salutering med både kanoner, musketter og pistoler.

Oplev flotte opvisninger med historiske soldater som formidler Store Nordiske Krig

18.00 Kanonsalut med eksercits på slagmarken af Fladstrands Artilleri Compagnie.

18.15 Pistol duel på slagmarken. Under kommando af General John Monn, Corps de Garde Norge.

18.30 Musik & mad i Krudttårnet. For første gang under Tordenskioldsdage, tilbydes en hyggelig mad- og musik oplevelse i den unikke krostue i Krudttårnet. Nyd en lækker bid mad og et godt krus øl eller vin i det gamle tårn, og lyt til LIVE akustisk nordisk spillemands musik.

18.30 Den Spanske Kappe og Gabestok ved Soldaterforlægningen. Militær afstraffelse ved Frideric den IV’s Livgarde.

Den Spanske Kappe – soldat skal straffes !

19.00 Kanonsalut med eksercits på slagmarken af Fladstrands Artilleri Compagnie.

19.00 TORDENSKJALDENE i Krudttårnet! Oplev de legendariske og sommetider stuerene Tordenskjalde, som efter 18 års deltagelse i Tordenskioldsdage, efterhånden er lige så centrale i begivenheden – som søhelten selv. Mød Skjaldene under Krudttårnets lavloftede krostue, og nyd evt. et krus mørkt øl til de “farverige” sange! (Fri entré)

19.40 Kanonsalut med eksercits på slagmarken af Christianssands Artilleri Compagnie.

20.00 Livgarden saluterer. På slagmarken.

Krudttårns pladsens aftenprogram på scenen begynder – OBS: Billettering foretages af teaterbilletter*) med indgang til publikums siddepladser ved scenen: *) https://shop.krudttaarnet.dk

***NY fejende flot friluftsteater-oplevelse! Publikum sidder i stole i teateropstilling, nyd smuk opvarmningskoncert inden tæppefald, og – ny mulighed for spisning i restaurant telt inden forestillingen:

20.30 KRUDTTÅRNS KONCERT på SCENEN – Morten Nordheim med orkester. Optakt til årets store teaterstykke. Morten Nordheim med Peter Eget, Jonas Kongsted, Kevin Lees og gæstesolister, underholder med små fortællinger og nyskrevne sange om Fladstrand, Tordenskiold og Flåden.

Koncert for hele familien ved Krudttårnet

21.30 LEGENDEN om TORDENSKIOLD III “ANGREBET på MARSTRAND”. Øvrige forestillinger den 10. & 11. august. Mulighed for spisning i restauranttelt før forestillingen. Læs mere og køb billetter her: https://shop.krudttaarnet.dk

Ny Friluftsteater-oplevelse!

NY STÆRK FRILUFTS TEATER forestilling ved KRUDTTÅRNET, den 8.-9.-10. & 11. AUGUST.

22.30 Tak for i aften vi ses i morgen.

LØRDAG DEN 10. AUGUST

10.00 Gudstjeneste i Frederikshavn Kirke v/ Sognepræst Inger Borré. De deltagende historiske grupper deltager i historisk inspireret gudstjeneste i Frederikshavn Kirke.

10.30 ** Historisk Optog – opstilling ved Frederikshavn Kirke. De historiske grupper kan opleves i optog gennem byens gader.

10.15 – 10.45 Musik ved Kirkepladsen. Nordisk spillemands musik v/ Kevin Lees og Peter Eget.

10.45 ** Historisk Optog – starter på turen gennem byen. (Rute lægges op under dette programpunkt, på et senere tidspunkt).

11.00 ** Historisk Optog – ankommer til Fisketorvet. Underholdning på Fisketorvet.

11.00 – 11.30 Musik og salutter ved Tordenskiold statuen på Fisketorvet. v/ Jonas Kongsted, Simon Nyberg, Kevin Lees, Peter Eget. I løbet af koncerten opstilles soldaterne og salutterer for Tordenskiold.

11.30 ** Optog – fortsætter gennem byen til Krudttårnet. (Rute lægges op under dette programpunkt, på et senere tidspunkt).

12.00 TORDENSKIOLDSDAGE ved KRUDTTÅRNET åbner.

12.00 Kanonsalut på slagmarken af Fladstrands Artilleri Compagnie.

12.05 Åbning af Pladsens Historiske Marked v/Torvemesteren og Tambourerne. Ceremonien startes ved Krudttårnet og kulminerer på Almuens Torv.

12.30 Officiel Velkomst på scenen, v/Borgmester Birgit Hansen. Borgmesteren byder de historiske grupper velkommen til forlægningen i Fladstrand og TORDENSKIOLDSDAGE 2019. Den officielle velkomst afsluttes med kanonskud og musik.

13.00 STOR OPVISNING:Hva Dælen Nøler I Efter” – TORDENSKIOLDS SOLDATER angriber MARSTRAND 1719. Militærhistorisk spil og opvisning på SLAGMARKEN ved Krudttårnet, som opviser hændelserne under Tordenskiolds indtagelse af Carlsten Fæstning i Marstrand. Oplev de forskellige historiske militære enheder, i de opgaver som de var sat i verden for at løse. Artillerie, Infanteri, Tambourer, Officerer, Grenaderer, Feltlazaret mm. Stor oplevelse for hele familien. Vi gør opmærksom på at opvisningen indeholder salutering med både kanoner, musketter og pistoler.

13.30 Alle børn på Krudttårnspladsen, kaldes til Skole på Almuens Torv.

13.30 Musik & mad i Krudttårnet. Nyt under Tordenskioldsdage! Vi tilbyder en hyggelig mad- og musik oplevelse i den unikke krostue i Krudttårnet. Nyd en lækker bid mad og et godt krus øl eller vin i det gamle tårn, og lyt til LIVE akustisk nordisk spillemands musik.

13.45 Kanonsalut med eksercits på slagmarken ved Christiansand Artillerie Compagnie.

14.00 Kadetskolen! Kadetskolen er en sjov og lærerig aktivitet for børn og unge mellem 7 og 13 år. Børnene deltager i 7 forskellige historiske aktiviteter, som hver tager ca. 15 minutter. Her får de et indblik i, og prøver selv hvordan man lavede forskellige ting i år 1717. Se mere her…

14.15  Madtorvet. Musik og fortælling med Morten Nordheim & Jan Michael Madsen.

15.00-15.45 Nordisk Spillemands Koncert. På Krudttårnsscenen. Oplev de fantastiske musikere Kevin Lees, Peter Eget og Jonas Kongsted i en hyggelig folk-session.

16.00 Kadetskolen afsluttes med kanonsalut på slagmarken af Christiansand Artilleri Compagnie. På slagmarken

16.00 Tildeling af Ridderordenen “Den Gyldne Løve”. Udmærkelse af en personlighed på Krudttårns Scenen. Fanfare ved Fladstrands Tambourere anno 1717.

16.15 Eksercits på scenen ved Frideric d. IV’s Livgarde under kommando af Generallieutenant Hannibal Nielsen

16.30 TORDENSKJALDENE i Krudttårnet! Oplev de legendariske og sommetider stuerene Tordenskjalde, som efter 18 års deltagelse i Tordenskioldsdage, efterhånden er lige så centrale i begivenheden – som søhelten selv. Mød Skjaldene under Krudttårnets lavloftede krostue, og nyd evt. et krus mørkt øl til de “farverige” sange! (Fri entré)

16.30 Frideric d. IV’s Livgarde saluterer med musketer. På slagmarken.

16.30 Årets historiske Æblekage kåres på Almuens Torv.

17.00 STOR OPVISNING:Hva Dælen Nøler I Efter” – TORDENSKIOLDS SOLDATER angriber MARSTRAND 1719. Militærhistorisk spil og opvisning på SLAGMARKEN ved Krudttårnet, som opviser hændelserne under Tordenskiolds indtagelse af Carlsten Fæstning i Marstrand. Oplev de forskellige historiske militære enheder, i de opgaver som de var sat i verden for at løse. Artillerie, Infanteri, Tambourer, Officerer, Grenaderer, Feltlazaret mm. Stor oplevelse for hele familien. Vi gør opmærksom på at opvisningen indeholder salutering med både kanoner, musketter og pistoler.

17.45 Tildeling af 1 års, 5 års og 10 års tegn ved Krudttårnets scene. v/Admiral á la suite Søren Matthiasen.

18.00 Kanonsalut på slagmarken ved Christiansand Artillerie Compagnie. Opvisning med kanonskud.

18.00 Musik & mad i Krudttårnet. Krudttårnet tilbyder en hyggelig mad- og musik oplevelse i den unikke krostue i Krudttårnet. Nyd en lækker bid mad og et godt krus øl eller vin i det gamle tårn, og lyt til LIVE akustisk nordisk spillemands musik.

18.30 Præcisions skydning med pistol. En officer vil vise sine færdigheder med pistol på Slagmarken, målet er at ramme et æble på hovedet af en soldat.

19.00 TAMBOUR KONCERT: Fælles Nordisk Tambour koncert på Slagmarken.

18.45 TORDENSKJALDENE i Krudttårnet! Oplev de legendariske og sommetider stuerene Tordenskjalde, som efter 18 års deltagelse i Tordenskioldsdage, efterhånden er lige så centrale i begivenheden – som søhelten selv. Mød Skjaldene under Krudttårnets lavloftede krostue, og nyd evt. et krus mørkt øl til de “farverige” sange! (Fri entré)

19.45 Kanon eksercits på slagmarken af Fladstrands Artilleri Compagnie.

19.55 Livgarden saluterer med flintemusketter. På Slagmarken.

20.00 Spidsrod på slagmarken. Militær straf af en soldat under kommando af General John Monn, Corps de Garde Norge.

Krudttårns pladsens aftenprogram på scenen begynder – OBS: Billettering foretages af teaterbilletter*) med indgang til publikums siddepladser ved scenen: *) https://shop.krudttaarnet.dk

***NY fejende flot friluftsteater-oplevelse! Publikum sidder i stole i teateropstilling, nyd smuk opvarmningskoncert inden tæppefald, og – ny mulighed for spisning i restaurant telt inden forestillingen:

20.30 KRUDTTÅRNS KONCERT på SCENEN – Morten Nordheim med orkester. Optakt til årets store teaterstykke. Morten Nordheim med Peter Eget, Jonas Kongsted, Kevin Lees og gæstesolister, underholder med små fortællinger og nyskrevne sange om Fladstrand, Tordenskiold og Flåden.

Koncert for hele familien ved Krudttårnet

21.30 LEGENDEN om TORDENSKIOLD III “ANGREBET på MARSTRAND”. Øvrige forestillinger den 10. & 11. august. Mulighed for spisning i restauranttelt før forestillingen. Læs mere og køb billetter her: https://shop.krudttaarnet.dk

Ny Friluftsteater-oplevelse!

NY STÆRK FRILUFTS TEATER forestilling ved KRUDTTÅRNET, den 8.-9.-10. & 11. AUGUST.

22.30 Tak for i aften vi ses i morgen.

SØNDAG DEN 11. AUGUST

*Historisk Festival ved Krudttårnet i Frederikshavn

12.00 Kanonsalut på slagmarken ved Fladstrands Artilleri Compagnie.

12.05 Åbning af Pladsens Historiske Marked v/Torvemesteren og Tambourerne. Ceremonien startes ved Krudttårnet og kulminerer på Almuens Torv.

12.20 Frideric d. IV’s Livgarde saluterer på Slagmarken.

12.30 Alle børn på Krudttårnspladsen, kaldes til Skole på Almuens Torv.

13.00 STOR OPVISNING:Hva Dælen Nøler I Efter” – TORDENSKIOLDS SOLDATER angriber MARSTRAND 1719. Militærhistorisk spil og opvisning på SLAGMARKEN ved Krudttårnet, som opviser hændelserne under Tordenskiolds indtagelse af Carlsten Fæstning i Marstrand. Oplev de forskellige historiske militære enheder, i de opgaver som de var sat i verden for at løse. Artillerie, Infanteri, Tambourer, Officerer, Grenaderer, Feltlazaret mm. Stor oplevelse for hele familien. Vi gør opmærksom på at opvisningen indeholder salutering med både kanoner, musketter og pistoler.

14.00 Kadetskolen! Kadetskolen er en sjov og lærerig aktivitet for børn og unge mellem 7 og 13 år. Børnene deltager i 7 forskellige historiske aktiviteter, som hver tager ca. 15 minutter. Her får de et indblik i, og prøver selv hvordan man lavede forskellige ting i år 1717. Se mere her…

14.15  Madtorvet. Musik og fortælling med Morten Nordheim & Jan Michael Madsen.

14.30-15.15 Nordisk Spillemands Koncert. På Krudttårnsscenen. Oplev de fantastiske musikere Kevin Lees og Peter Eget i en hyggelig folk-session.

16.00 Frideric d. IV’s Livgarde saluterer med flintemusketter på Slagmarken.

16.30 Præcisions skydning med pistol. En officer vil vise sine færdigheder med pistol på Slagmarken, målet er at ramme et æble på hovedet af en soldat.

17.00 STOR OPVISNING:Hva Dælen Nøler I Efter” – TORDENSKIOLDS SOLDATER angriber MARSTRAND 1719. Militærhistorisk spil og opvisning på SLAGMARKEN ved Krudttårnet, som opviser hændelserne under Tordenskiolds indtagelse af Carlsten Fæstning i Marstrand. Oplev de forskellige historiske militære enheder, i de opgaver som de var sat i verden for at løse. Artillerie, Infanteri, Tambourer, Officerer, Grenaderer, Feltlazaret mm. Stor oplevelse for hele familien. Vi gør opmærksom på at opvisningen indeholder salutering med både kanoner, musketter og pistoler.

18.30 Musik & mad i Krudttårnet. Krudttårnet tilbyder en hyggelig mad- og musik oplevelse i den unikke krostue i Krudttårnet. Nyd en lækker bid mad og et godt krus øl eller vin i det gamle tårn, og lyt til LIVE akustisk nordisk spillemands musik.

19.00 Militær afstraffelse på slagmarken ved Frideric den IV’s Livgarde. Den Spanske Kappe og Gabestok.

19.30 Kanon eksercits på slagmarken af Fladstrands Artilleri Corps.

19.45 Spidsrod på slagmarken. Militær straf af en soldat. Under kommando af General John Monn, Corps de Garde Norge

Krudttårns pladsens aftenprogram på scenen begynder – OBS: Billettering foretages af teaterbilletter*) med indgang til publikums siddepladser ved scenen: *) https://shop.krudttaarnet.dk

***NY fejende flot friluftsteater-oplevelse! Publikum sidder i stole i teateropstilling, nyd smuk opvarmningskoncert inden tæppefald, og – ny mulighed for spisning i restaurant telt inden forestillingen:

20.30 KRUDTTÅRNS KONCERT på SCENEN – Morten Nordheim med orkester. Optakt til årets store teaterstykke. Morten Nordheim med Peter Eget, Jonas Kongsted, Kevin Lees og gæstesolister, underholder med små fortællinger og nyskrevne sange om Fladstrand, Tordenskiold og Flåden.

Koncert for hele familien ved Krudttårnet

21.30 LEGENDEN om TORDENSKIOLD III “ANGREBET på MARSTRAND”. Øvrige forestillinger den 10. & 11. august. Mulighed for spisning i restauranttelt før forestillingen. Læs mere og køb billetter her: https://shop.krudttaarnet.dk

Ny Friluftsteater-oplevelse!

NY STÆRK FRILUFTS TEATER forestilling ved KRUDTTÅRNET, den 8.-9.-10. & 11. AUGUST.

22.30 Tak for i år vi ses i 2020 – til LEGENDEN om TORDENSKIOLD IIII – “DEN sidste DUEL”!